boom verplanten; Flier Boomverzorging
Wij kunnen de boom in

De klanten van Flier Boomverzorging

Onze klanten: van fruitteler tot Paleis het Loo

Onze boomspecialisten klommen de afgelopen jaren de boom in voor tal van verschillende klanten. Particulieren, gemeenten, hoveniers, boseigenaren – we mochten zelfs de imposante bomenlanen verzorgen van Paleis het Loo. Op deze pagina vindt u een kleine selectie van projecten waaraan we de afgelopen jaren hebben gewerkt.

Flier Boomverzorging

Uitvoeren van begeleidingssnoei.

Het toepassen van begeleidingssnoei bij moeraseiken in het havengebied van Amsterdam.

Flier Boomverzorging

Kap en aanplant beuken Landgoed Dennenbroek in Lunteren

Op landgoed Dennenbroek in Lunteren hebben we ca. 8 beuken gekapt en 14 rode beuken maat 25-30 terug geplant.

Flier Boomverzorging

Groeiplaatsconstructies

Om bomen te beschermen bij de ontsluiting van een nieuwbouwterrein in Lunteren, legden we 3 groeiplaatsconstructies aan.

Snoeiwerkzaamheden

Snoeien in Zutphen

Snoeiwerkzaamheden in een groot deel van de gemeente Zutphen, naar aanleiding van de VTA-inspectie. 

Verwijderen van populieren

Het verwijderen van populieren 

In opdracht van de gemeente Wageningen hebben we, naar aanleiding van overlast, 21 Italiaanse populieren verwijderd. 

Boomonderhoud

Boomonderhoud voor Paleis het Loo

We tekenden een vierjarig onderhoudscontract met Paleis het Loo, voor de verzorging van de imposante boomlanen rondom het paleis.

Begeleidingssnoei moeraseiken.

In opdracht van TreeVision hebben we voor de gemeente Amsterdam in het havengebied bij moeraseiken begeleidingssnoei toegepast.

Tevens hebben we er een tonkinstok van ca. 6m. erin gebonden om weer zo goed als mogelijk een rechte top in de bomen te krijgen.

In het jaar 2017 en 2018 hopen we de bomen verder te begeleiden naar hun volwassen fase.

 

Kap en plantwerkzaamheden op Landgoed Dennenbroek in Lunteren

Op landgoed Dennenbroek hebben we van het voorjaar 8 beuken gekapt met behulp van een telescoopkraan van van de Brink B.V. uit Barneveld. Het takhout is weggegaan voor Biomassa en het dikke hout is naar de zagerij gegaan voor andere doeleinden.

Daarna zijn de stobbes uitgefreesd, pulp afgevoerd en goede grond aangeleverd. Wij hebben aansluitend 14 nieuwe plantplaatsen gemaakt voor rode beuken maat 30-35. Bij de afwerking hebben we een stalen kluitverankering toegepast, en een gietrand voor het water geven.

 

Aanleggen groeiplaatsconstructies

In juli 2014 heeft Flier Boomverzorging naar aanleiding van een uitgebracht advies door Tree-O-Logic een drietal groeiplaatsconstructies aangelegd. Dit gebeurde in opdracht van Giessen Projectontwikkeling BV uit Hardinxveld-Giessendam.

Aan de rand van het dorpje Lunteren in de gemeente Ede zijn binnen waardevolle groenstructuren woningen gebouwd. De ontsluiting van het nieuwbouwterrein heeft deels dicht langs deze groenstructuren plaatsgevonden. Om te voorkomen dat als gevolg van verdichting bomen zouden afsterven, zijn groeiplaatsconstructies aangelegd.

Dit konden wij verwezenlijken door bomengranulaat toe te passen, met daarin een beluchtingssysteem voor de zuurstofhuishouding. Het toegepaste bomengranulaat is opgebouwd uit een draagkrachtig skelet van breuksteen, om belasting door voortuigen mogelijk te maken, met daar doorheen een voor boomwortels geschikt groeimedium.

Snoeiwerkzaamheden in Zutphen

In opdracht van de gemeente Zutphen zijn de Treeworkers van Flier Boomverzorging bezig met snoeiwerkzaamheden.

Deze opdracht komt voort uit de in 2013 uitgevoerde VTA-inspectie in een groot deel van de gemeente Zutphen. Bij deze inspectie werden een aantal bomen als risicoboom geregistreerd. Dit houdt in dat er dood hout in de kroon aanwezig is. Het komt voor dat de conditie van een boom zo slecht is, dat deze gerooid moet worden. Ook lichtmasten, verkeersborden en gebouwen worden, indien nodig, vrijgesnoeid.

Kortom: een mooie klus waar de Treeworkers van Flier Boomverzorging prima mee uit de voeten kunnen.

Verwijderen van populieren in de gemeente Wageningen

In opdracht van Gemeente Wageningen hebben de boomspecialisten van Flier Boomverzorging 21 Italiaanse populieren verwijderd. Deze populieren stonden achter een flatgebouw aan de Van Uvenweg en bezorgden veel overlast door wortelopdruk en vallende takken.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd met behulp van een 70-tons-telescoopkraan van de firma Van den Brink uit Barneveld. Al het takhout is versnipperd en afgevoerd, het stamhout is afgevoerd en de stobben zijn gefreesd. Het vrijgekomen freespulp is afgevoerd en de ontstane gaten zijn netjes opgevuld en afgewerkt met zwarte grond.

Boomonderhoud Paleis het Loo

Door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties middels Rijksgebouwendienst werd Flier Boomverzorging uitgenodigd een aanbieding te maken voor het onderhouden van de lanen op het terrein van Paleis Het Loo te Apeldoorn. Uiteraard was er sprake van meerdere aanbiedingen, maar Flier Boomverzorging heeft de opdracht gekregen. We voelen ons dan ook zeer vereerd.

Het betreft een onderhoudscontract voor 4 jaar, waarbij begeleidingssnoei bij jonge bomen en onderhoudssnoei bij volwassen bomen uitgevoerd zal worden. Ook zullen er in de komende 4 jaar enkele bomen door ons verwijderd worden.

Inmiddels zijn de eerste snoeiwerkzaamheden uitgevoerd met behulp van een hoogwerker met een werkhoogte van maar liefst 38 meter. De werkzaamheden zijn zeer voorspoedig verlopen en we kijken terug op een prettige samenwerking met de tuindienst van Paleis Het Loo.

Vraag onze brochure aan
Ik ga akkoord met de voorwaarden